Veien til hyttedrømmen

Sinneshyttå bygger hytter i en klasse for seg, basert på tradisjonsrik byggeteknikk og lokale skikker. Vi snakker skikkelige drømmehytter. Derfor har vi laget en egen tv-serie om Sinneshyttå og noen av våre samarbeidspartnere som viser veien til hyttedrømmen.

Se den her!


"Vi bygger med genuin lidenskap for kvalitet og solid håndverk."


Episode 1: Fra bygdegutt til hyttebygd

Bli kjent med Tor Sigve Vik: bygdegutten som ble snekker og snekkeren som bare slo seg til ro med det beste, – eller Sinneshyttå som det heter. Her får du også møte samarbeidspartnerne hans, alle med det samme høye kvalitetsfokuset.

Episode 2: Har me huska alt, eller var det ikkje nok?

Veien fra ferdig snekra til den siste finishen er godt innpakket og bryet verdt. Bohus jobber hardt med å få alt på stell, men noen ganger trenger man litt ekstra hell…

Episode 3: Fløy en diger sofa gjennom vindu.

Mens møbler monteres og pynten plasseres, dukker elektrikerne opp, – litt høye på pæra, men ikke uten dimmer. Det er i følge dem stor forskjell på gipsleiligheter og Sinneshyttå sine kjernevedhytter.

Episode 4: Fra reklamefilm til hyttedrøm.

For unge jenter i dag er det stas å få være med å lage reklamefilm. Du kan tro pipa fikk en annen lyd når det ikke ble noe av filmen. Heldigvis er enden alltid god i en hytte fra Sinneshyttå.

Tradisjonsrik håndverksteknikk

«Sinneshyttå» er ei hytte utviklet i Sirdal. Lokal byggeskikk og -tradisjon holdes høyt og søkes ivaretatt i ethvert prosjekt. Det mest synlige er inngangsdøra, som har smale vinduer med tre ruter på hver side, noe vi kjenner igjen fra flere gamle hus i Sirdal. De grove søylene som går igjen i hyttene er inspirert av grindkonstruksjon, som også har lange røtter i Sirdal. Dette er en byggeteknikk som skriver seg helt tilbake til vikingtida, og er eldre enn lafteteknikken. I dag kan den blant annet ses i gamle høyløer.