Om Sinneshyttå

Sinneshyttå er en virksomhet med røttene godt plantet i sirdalsjorda. Mannen bak er Tor Sigve Vik, som startet Sinneshyttå i 1997. Han hadde da omfattende erfaring fra tømring og hyttebygging, og mente det var fullt mulig å sette en ny og høyere standard innen hyttebygging i Sirdal. Målet var å tilby Sirdals beste hytter på Sirdals beste tomter, og oppfylle kresne kunders ønsker om individuelle tilpasningsmuligheter.

Sinneshyttå ble raskt en utbygger å regne med i Sirdal. Tor Sigve utviklet en egen byggestil som selvsagt fikk navnet Sinneshyttå, en byggestil som vakte oppmerksomhet både innenfor og utenfor Sirdals grenser. I dag blir samtlige modeller av Sinneshyttå bygget med alle de fasiliteter en moderne vinterhytte skal ha, samtidig som lokale byggeskikktradisjoner holdes i hevd.


"Filosofien er at totalproduktet skal være gjennomgående kvalitet."


Tradisjonsrik håndverksteknikk

«Sinneshyttå» er ei hytte utviklet i Sirdal. Lokal byggeskikk og -tradisjon holdes høyt og søkes ivaretatt i ethvert prosjekt. Det mest synlige er inngangsdøra, som har smale vinduer med tre ruter på hver side, noe vi kjenner igjen fra flere gamle hus i Sirdal. De grove søylene som går igjen i hyttene er inspirert av grindkonstruksjon, som også har lange røtter i Sirdal. Dette er en byggeteknikk som skriver seg helt tilbake til vikingtida, og er eldre enn lafteteknikken. I dag kan den blant annet ses i gamle høyløer.