Inspirasjon

Drømmer du om en unik hytte i Sirdal, en hytte som er skreddersydd etter dine ønsker? Da er det oss i Sinneshyttå, og ingen andre, som fortjener oppdraget med å realisere din hyttedrøm. Som hytteutvikler skiller vi oss ut ved å tilby mange muligheter for kundetilpasning av tegninger og leveranse. Godt håndverk og utstrakt service er en vesentlig del av forretningsidéen vår, og sammen med nøye utvalgte og løsningsorienterte underleverandører vet vi hva som skal til for å gjøre selv de mest kvalitetsbevisste kunder til lags.

Hyttene som presenteres på denne nettsiden er resultat av vår mangeårige erfaring og tett samarbeid med kunder. Alle tegningene kan justeres etter både ønsker, tomt og terreng, så se på disse bildene som inpirasjont for å virkeliggjøre dine planer. God fornøyelse!

Tradisjonsrike håndverksteknikker

Byggekonseptet «Sinneshyttå» er utviklet i Sirdal. Lokal byggeskikk og -tradisjon holdes høyt i hevd og skal ivaretas i ethvert prosjekt. Det mest synlige er inngangsdøra, som har smale vinduer med tre ruter på hver side. Dette er et trekk vi kjenner igjen fra flere originale, gamle hus i Sirdal. De grove søylene som går igjen i hyttene er inspirert av grindkonstruksjon, som også har lange røtter i Sirdal. Dette er en byggeteknikk som skriver seg helt tilbake til vikingtida, og er eldre enn lafteteknikken. I dag kan den blant annet ses i gamle høyløer.

Sinneshytter er kledd med tettvokst furu, som har brukt mer enn 100 år på å vokse. Det er det lokale sagbruket Sirdal Sag som skjærer og leverer alt utvendig trevirke til Sinneshyttå, inkludert terrasserekkverkene med de karakteristiske korsene. Sandnesfirmaet Grasrota er leverandør av de flotte torvtakene og tilhørende membran. Lie Blikk leverer takrenner og beslag. Grunnarbeid og utomhusarbeid på tomtene utføres av blant annet Risa. Runar Steinsystemer er dessuten ofte involvert ved flise- og skiferarbeid på terrasser og i terreng.


"Sinneshytter er kledd med tettvokst furu, som har brukt mer enn 100 år på å vokse."


Eksklusivt og kundetilpasset

Å velge en Sinneshytte gjør man ikke ved en tilfeldighet. Det er et bevisst, inspirert valg av deg som ikke tar til takke med det nest beste. Sinneshyttå bruker mye tid sammen med deg som kunde på å planlegge fargekombinasjoner og materialvalg. Resultatet er alltid solid, rustikt og meget tiltalende, og et vitnesbyrd om god smak og instinkt for hva som skaper den riktige hyttefølelsen. Blant Sinneshyttås samarbeidspartnere innen beis og annen behandling av treverk, er Sirdalsmaleren og Interiørfaghuset T. Lund. Sistnevnte leverer også mye av de ulike typene tregulv som brukes av Sinneshyttå. En annen god samarbeidspartner er Sinus Elektro, som er særdeles dyktige innen rådgivning, design og montering av belysning. Til demohytten i Brendeheia har Sinus Elektro også levert topp moderne Smarthus-styring med flere skreddersydde funksjoner for både lys og varme. Ved levering av peiser, er Stavanger Varmesenter en foretrukket leverandør.


"Vi bruker mye tid sammen med deg som kunde på å planlegge fargekombinasjoner og materialvalg."


Skreddersydde kjøkkenløsninger

Et kjøkken med up-to-date fasiliteter er en selvfølgelighet i en Sinneshytte. Om du ønsker innredning med moderne linjer eller foretrekker et mer tradisjonelt uttrykk, er selvsagt opp til deg. Sinneshyttå samarbeider ofte med Bjerks Trevarefabrikk for å komme fram til den ultimate kjøkkenløsningen, og den prosessen er du mer enn velkommen til å delta i. Bjerks kan også levere skreddersydde løsninger for garderober, senger, kommoder og andre møbler.


"Kombinasjonen av dine ønsker, vår erfaring og de rette leverandørene realiserer hyttedrømmen."


En plass for nytelse

Et lunt og godt baderom med moderne fasiliteter er for mange selve definisjonen av komfort i en fjellhytte. På disse bildene ser man hvor fint det er når naturens materialer og fjellets farger brukes inne. Sinneshyttå samarbeider med Modalsli Rør, som utfører alle typer rørleggertjenester, planlegging og arbeid med bad og andre våtrom. Murteknikk håndterer ofte selve flisejobben i både våtrom og tørre rom, og Lie Ventilasjon står for all levering og montering av ventilasjonsteknologi i hele hytten.


"Et skikkelig bad er en god start på dagen og en deilig avslutning på dagens aktiviteter."


Sov Godt på Hytta!

Etter en lang dag i løypene er det fantastisk å krype inn under dyna og kjenne på den gode følelsen av å være trøtt på den «ordentlige» måten. Gode, vakre soverom er et kjennetegn i Sinneshytter, og blant samarbeidspartnerne er både Bjerks Trevarefabrikk og Bohus. Her ser du en skreddersydd soveromsinnredning og seng fra Bjerks, og produkter fra Bohus sin egen Sleeping Signatur Collection.


"Gode, vakre soverom er et kjennetegn i våre hytter."


Spesialtegnet eldhus

De siste årene har Sinneshyttå sammen med Tegl & Betong utviklet et nytt, spennende konsept kalt Eldhus! Dette er et meget forseggjort anneks hvor matlaging står sentralt, gjerne med bakerovn, peis eller grill. Disse eldhusene spesialtegnes etter dine ønsker, og det er bare fantasien som setter grensene. Eldhuset du ser bilder av på disse sidene, har både bakerovn og peis integrert i den fantastiske muren, som utgjør den ene av eldhusets fire vegger. En av de andre veggene kan dessuten foldes helt opp! Det er også god spiseplass inne, og eldhuset er selvsagt isolert slik at det kan benyttes hele året. Tegl & Betong er dessuten en mye brukt samarbeidspartner av Sinneshyttå i forbindelse med både fliser- og skiferarbeid, muring av peiser og annet steinarbeid.


"Vi nordmenn elsker en god og lun uteplass tilrettelagt for gode stunder med mat og drikke."